top of page
filosofi_edited.jpg

Du trenger faktisk ikke å gå barbeint, for å åpne opp for en Barbeint Filosofi.

Det er en metafor for hvordan du kan leve livet ditt, og disse prinsippene kan brukes på alt du gjør.

LETTHET: Når du er barbeint, føler du deg lett, og du er ikke tynget av ting. Alt du kan gjøre i livet med letthet, er en fantastisk følelse. Tenk hvis du med letthet kunne reise, skifte jobb eller flytte til en ny by uten for mange ting.

FRIHET: Å gå barbeint; føle seg fri, uten begrensninger av sko. Desto færre byrder og begrensninger du har i livet, jo friere er du.

SÅRBAR: Uten sko, føler du deg litt 'naken' og sårbar. Men det er også en fin ting; å bli komfortabel med sin sårbarhet. Å være ærlig og oppriktig med andre, kan oppleves sårbart. Å legge ut noe på sosiale medier, kan også føles på denne måten, sårbart -  du deler noe av deg selv, det kan føles skummelt i begynnelsen. Å gjøre noe annerledes, å eksponere en side av seg selv, er å være sårbar. Men når du blir vant til det, er det litt mindre skummelt. Vi mennesker er tross alt ganske så like, når alt kommer til alt.

BEHAGELIG: Poenget med å gå barbeint er å oppleve den gleden det er å føle underlaget vi går på. Den følelsen er fantastisk: det kan kjennes kjølig eller varmt, du kan kjenne tekstur eller om det er fløyelsaktig, glatt eller grovt. Hvis du kan være tilstede i opplevelsen, som når du bader, spiser, tar oppvasken, sitter på en åpen veranda, ligger på et svaberg i solen eller kysser i regnet.

 

Tenk hvordan du kan oppleve denne tilstedeværelsen?

BEVISST: Når du går barbeint er du mer bevisst på underlaget du går på - når du har sko på, kan du gå en kilometer uten egentlig å tenke på underlaget du trår på. Det å øke bevistheten på dine omgivelser er en god ting.

TILSTEDE: Det fine med å gå barbeint er at det bringer deg tilbake til her-og-nå. Det er en fin form for mindfullness øvelse, for tankene er ikke så opptatt av annet enn øyeblikket. Bekymringer, fortid, fremtid; det meste blir skjøvet til side for en liten stund.

(inspirert av Leo Babauta, Zen Habits

&  Earthing av M. Zucker, C. Ober, S T Sinatra)

Et Barbeint Liv handler om å huske tilbake, den lille stemmen inni deg som hvisker. Som får deg til å huske de små gledesfylte sanseopplevelser som du opplever i livet.

Sansene våre, som tar oss tilbake til her&nå. 

En barbeint hilsen,

Cathrine

 

Founder & Designer

STUDIO BARBEINT

1555 SON

"We need grounding

just as we need air and sunshine"

Dr. Gaetan Chevalier

engineer/ physicist

bottom of page